UV-Jagt

Undervandsjagt i AUG

I AUG har vi tidligere kun sporadisk dyrket uv-jagt når vi har været på dykkerture, men vi er i øjeblikket ved at opbygge en mere målrettet uv-jagtafdeling. Det har vi indtil videre gjort ved at arrangere foredrag og ture for nybegyndere. Da uv-jagt er en relativ ny aktivitet i klubben er vi i øjeblikket kun relativt få jægere. Vi håber dog, at vi ved at tilbyde et billigt kontingent for jægere kan lokke nye jægere til klubben. Det er vores hensigt at få etableret et velfungerende gruppe af uv-jægere, så vi kan komme på ture jævnligt. Det er alt andet lige sjovere når man er flere afsted. I AUG har vi valgt, at det er op til medlemmerne selv at arrangere ture, så man må påregne, at man engang imellem må være aktiv som turarrangør, hvis man gerne vil på mange ture (man kan selvfølgelig spørge, hvis man er i tvivl om noget).

I AUG benytter vi os primært af klubbens hjemmeside, når vi skal på tur. Det er her muligt for medlemmer at slå ture op og for interesserede at tilmelde sig til turene. Når vi er på tur plejer vi at lave et kørselsregnskab så dem der kører får dækket udgifter til benzin mm.

Med hensyn til sikkerhed, så følger vi DSFs sikkerhedsregler for snorkel- og jagtdykkere. De mest grundlæggende regler er at man dykker med markeringsbøje, bærer kniv så man kan skære sig fri, hvis man sidder fast, at man aldrig sigter på andre med en harpun og at harpuner altid er afladte når man er over vandet.

Inden for en overskuelig fremtid håber vi på at etablere et klubmesterskab. Vi vil i såfald følge DSF’s regler for pointjagt.

Hvad kræver det?

Det kræver ikke nogen ekstraordinære krav til ens fysik at dyrke uv-jagt, men det er en fordel hvis man er i nogenlunde form, idet man da vil være istand til at svømme længere og dykke mere. Man vil derfor kunne afsøge et større område for fisk. Sikkerhedsmæssigt er det også en fordel at være i god form, da man gerne skulle være i stand til at svømme i land ved egen hjælp, hvis man ikke har båd med. Grundlæggende anbefales, at man som minimum kan klare de fysiske krav som stilles til flaskedykkere i klubbens sikkerhedsprøve.

Ifølge dansk lovgivning skal man være fyldt 16 år for at bruge harpun. Desuden skal man have sin forældres/værges underskrift hvis man er under 18 år.

Hvad koster det?

Et uv-jagt kontingent koster 600 kr. om året. Et jagtmedlemskab giver næsten de samme rettigheder som et dykkermedlemskab, man må dog ikke bruge kompressorerne og den store båd. Man har derimod brugerrettighed til småbåde (pt. er der to gummibåde med henholdsvis 15 og 30 HK motor), sikkerhedskuffert, bøjer, svømmehaltid og uv-rugby. Hvis man gerne vil deltage i DSFs pointjagter og DM i uv-jagt skal man desuden være medlem af DSF. Et sådant medlemskab koster ca. 200 kr årligt.

Skriv et svar