Hvad er det?

Hvad er uv-rugby?

Undervandsrugby (UV-rugby) er en sport, som spilles i den dybe ende af svømmehallen.

Bolden kan spilles til en modstander, 1 til 2 meter væk, ved at støde den frem. Det kan lade sig gøre, fordi den er lidt tungere end svømmehalsvand.

Hvert hold består af 6 spillere samt 5 udskiftere, og hver spiller har en bestemt opgave som f.eks. målmand, forsvars- eller angrebsspiller.

Banen har to målkurve (også kaldet “spande”) der står på bunden ved hver deres endevæg. Der er mål når bolden er nede under kanten af spanden.

Udstyret består af snorkel, maske og finner (uden hælremspænder). Derudover har man blå eller hvid(e) badebukser/dragt og en hætte med ørebeskyttere (checklinkssiden for et par forhandlere af udstyr, klubben har hætter).

Spillet foregår i 3 dimensioner og det er med til at gøre spillet anderledes og mere avanceret end andre boldspil. Desuden er det et stille spil, idet akustiske signaler under vandet ikke er tilladt.

UV-rugby er en kontaktsport og meget er tilladt.

Man må holde modspillere fast dvs. tackle, men kun hvis man selv eller modspilleren har bolden, vel at mærke.

Slag, spark og unødvendigt hårdt spil er ikke tilladt. I det hele taget forekommer der ikke mange skader.

Ved en UV-rugby kamp er der 3 dommere. Den ene klarer det han kan se fra land og de to andre befinder sig under eller i overfladen og dømmer spillet dérfra. En kamp varer “bare” 2 gange 15 effektive minutter.

Læs mere om spillet www.uv-sport.dk!

Skriv et svar